Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką i jagodami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
jagody 1,5 szklanki
tłuszcz do formy
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką i jagodami

Kroki postępowania

1
Oddzielić białka od żółtek i ubić żółtka na sztywną pianę. Dodać cukier i znów zmiksować na sztywną masę.
Krok 1 - Biszkopt z galaretką i jagodami foto
2
Dodać jajka, zmiksować. Następnie dodać mąkę i wymieszać delikatnie, aby masa nie opadła.
Krok 2 - Biszkopt z galaretką i jagodami foto
3
Przełożyć ciasto do natłuszczonej blachy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Biszkopt z galaretką i jagodami foto
4
Przestudzić biszkopt. Ułożyć na nim owoce i zalać tężejącą galaretką(dodać 3 szklanki wody zamiast 4 na dwie galaretki). Wstawić do lodówki, aby galaretka całkiem stężała.
Krok 4 - Biszkopt z galaretką i jagodami foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Biszkopt z galaretką i jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 23.01.2014 21:27
Mniam... ile jagód;):)
Alex_M 20.10.2013 17:20
fajne na deser
WiktoriaGotuje 13.10.2013 21:50
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak