Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
papryka czerwona 1/2
papryczka zielona 1/3
cebula czerwona
cytryna 1/2
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę kroimy, solimy, wyciskamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie skrapiamy ją sokiem z świeżo wyciśniętej cytryny. Umyte papryczki obieramy i kroimy. Obraną cebulę kroimy w piórka. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do kapusty razem z oliwą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Podajemy 15 minut po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.11.2013 08:08
ładnie się prezentuje
Katarzyna59 31.10.2013 18:11
fajna suróweczka
iwi 16.10.2013 18:24
Pyszna surówka
patryska76 16.10.2013 17:45
Też taką robię ;-)
nogawkuchni 16.10.2013 17:09
Smakowita surówka,lekka,szybka w przygotowaniu i zdrowa,solidna porcja witamin,świetna jako dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak