Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki jabłkowo-dyniowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka pszenna 1 szklanka
drożdże 30 gram
cukier drobny 3 łyżki
olej do smażenia
śmietana 18 proc 1 szt
dynia 2 utarta
jabłko 2 starte
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jabłkowo-dyniowe

Kroki postępowania

1
Dynię i jabłko zetrzeć na tarce do warzyw na średnich oczkach. Drożdże rozpuscić w smietanie (mały kubeczek).
Krok 1 - Racuszki jabłkowo-dyniowe foto
2
Jajka ubić z cukrem, dodać rozpuszczone w śmietanie drożdże i mąkę.
Krok 2 - Racuszki jabłkowo-dyniowe foto
3
Utartą dynię i jabłko delikatnie odcisnąć i dodać do ciasta. Wymieszać.
Krok 3 - Racuszki jabłkowo-dyniowe foto
4
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Ja smażyłam na głębokim oleju.
Krok 4 - Racuszki jabłkowo-dyniowe foto
5
Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Racuszki jabłkowo-dyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.12.2013 00:13
lubię takie racuchy
ONY_za_kare 18.10.2013 11:04
na pewno smaczne :)
Aannkaa82 17.10.2013 19:10
ZApomniałam napisać zę placuszki powinny być cienkie inaczej sie nie usmażą :)
Mniam 17.10.2013 12:13
Super pomysł na racuszki.
Alex_M 17.10.2013 10:45
fajne placuszki :)
Misada 16.10.2013 21:01
tego jeszcze nie jadłam
Krzysiek3 16.10.2013 20:53
ciekawe składniki
Klisza 16.10.2013 20:47
takich jeszcze nie jadłam
Simeo 16.10.2013 20:41
super na obiad
Iwka 16.10.2013 20:37
świetny przepis
Silver Teaspoon 16.10.2013 20:34
smaczne racuszki
ao_12 16.10.2013 20:14
mniam, pyszne racuszki
Kasnaj 16.10.2013 20:09
fajne racuszki
sunnymood 16.10.2013 20:06
wyglądają kusząco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak