Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z kremem i dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 2 szklanki
jaja 2 sztuki
mleko 2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
margaryna 250 gramów
dżem z czarnej porzeczki 1 słoik
mleko 300 mililitrów
krem do tortów śmietankowy 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z kremem i dżemem

Kroki postępowania

1

Margarynę rozpuszczamy w rondelku a następnie studzimy.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy przyprawę piernikową, kakao, cukier i mieszamy mikserem.

Krok 1 - Piernik z kremem i dżemem foto
2

Dodajemy na zmianę mleko i mąkę z dodatkiem sody oczyszczonej. Następnie po woli wlewamy margarynę. Mieszamy. Przelewamy do formy (15x30cm) i pieczemy 60 minut w temperaturze 160 stopni na termoobiegu.

Krok 2 - Piernik z kremem i dżemem foto
3

Po wyjęciu z piekarnika, kroimy na pół nasz piernik. Jedną część smarujemy dżemem, a na to przygotowany na mleku krem do tortów (zgodnie z opisem na opakowaniu). Przykrywamy drugą częścią ciasta. Gotowe.

Krok 3 - Piernik z kremem i dżemem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 17.10.2013 10:31
Lubię piernik zwłaszcza przekładany.
Megg 17.10.2013 10:04
super smaczny pierniczek
gibli 17.10.2013 09:31
lubię pierniki:)
Paolcia 17.10.2013 09:21
smacznie wygląda :)
marta1221 17.10.2013 08:55
mmmm ciekawe połączenie :)
Monia 17.10.2013 08:47
Bardzo chętnie bym spróbowała takiej pyszności :)
dodi 17.10.2013 08:46
smakowicie wyglada
Magula 17.10.2013 08:45
z pewnościa smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak