Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z jabłkami i bitą śmietaną
Kroki postępowania
Gorącą masę wylać na pierwszy placek i przykryć drugim.
Zostawić na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia masy.
Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.
jabłka | 1 kg |
galaretka agrestowa | 2 szt |
mąka | 0.5 kg |
cukier puder | 10 dag |
margaryna | 250 g |
żółtko jajek | 2 szt |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
śmietana 30% | 150 ml |
cukier puder | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: