Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka miętowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miętowe cukierki 150 gram
spisytus 250 ml
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka miętowa

Wodę mineralną wlewamy do rondelka i wrzucamy do niego landrynki miętowe. Mieszamy cały czas na gazie , tak aby nie przykleiły sie do dna garnka.należy pamiętać,aby nie doprowadzić do wrzenia tej substancji.
Studzimy syrop.
Do butelki z odmierzonym spirytusem dolewamy przestudzony syrop i wstrząsamy.
gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.11.2013 21:14
ma przecudowny kolor i tak nim kusi, że zrobię ją :)
Małgorzata9 18.10.2013 14:00
kolor pierwsza klasa
Jadwiga/Jaga85 18.10.2013 12:42
Fantastyczny kolorek!
ssylwiaa 18.10.2013 11:24
miętowej nalewki nie piłam, ma fantastyczny kolor!
sanielcia 18.10.2013 11:21
super pomysł
Janina 18.10.2013 10:16
Ciekawy pomysł;)
matesko 18.10.2013 09:27
piękny kolor
Luka Li 18.10.2013 09:10
i jaki ma fajny kolorek! :)
moni0212
moni0212 18.10.2013 08:28
wspaniały dodatek do spotkaniań w gronie przyjacół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak