Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe roladki z serkiem topionym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony podłużny 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
margaryna do smażenia
schab bez kości 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe roladki z serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Schab kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Następnie rozbijamy tłuczkiem. Kotlety z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 1 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto
2
Serek topiony kroimy na kawałki i układamy na kotletach.
Krok 2 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto
3
Po czym mięso z serkiem zwijamy ciasno w rulon.
Krok 3 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto
4
Ruloniki maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto
5
Smażymy na rozgrzanym tłuszczy na złoty kolor.
Krok 5 - Wieprzowe roladki z serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.10.2013 19:09
Lubie takie :)
ana1 11.10.2013 21:33
pyszne mięsko
jasiek 11.10.2013 00:56
fajnie nadziane
Mniam 11.10.2013 00:28
Interesujący pomysł.
patryska76 10.10.2013 22:18
Ciekawy przepis ;)))
Ania84 10.10.2013 21:51
tego jeszce nie probowalam - ale smacznie wygląda :) przetestuję :)
Michał2 10.10.2013 21:47
pycha takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak