Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka ze śliwkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
ogonówka brandenburska 100 gram
śliwki suszone
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka ze śliwkami

Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić tłuczkiem do mięsa. Powinny być takiej wielkości jak plasterki wędliny. Kotlety przyprawić bazylią i przyprawą do kurczaka (uwaga: ogonówka jest dość słona, więc ostrożnie z przyprawą do kurczaka). Na każdym kotlecie ułożyć plasterek ogonówki i dwie suszone śliwki. Zawinąć roladki i spiąć wykałaczką. Gotować na parze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej8 11.10.2013 17:26
super sprawa
matesko 11.10.2013 11:58
apetyczne i smaczne
joanna30 11.10.2013 10:13
Bardzo apetyczna fotka
dwa pokoje z kuchnią 11.10.2013 09:21
śliwka w mięsie to moje ulubione połączenie
Anna133 11.10.2013 08:16
połączenie skłądników cudowne
Magula 11.10.2013 08:04
świetne roladki
Stenka 11.10.2013 07:47
apetycznie wyglądają
Izabela9 11.10.2013 06:07
Pyszności. Lubię takie smakołyki.
jasiek 11.10.2013 00:57
pięknie się prezentuje
Mniam 11.10.2013 00:27
To musi być pyszne!
dziewczyna_z_kodeksem 10.10.2013 23:29
wyglądają pysznie
usmiech 10.10.2013 23:02
bardzo dobre
patryska76 10.10.2013 22:17
Wyglądają smakowicie ;)
Jadwiga/Jaga85 10.10.2013 22:08
Super obiadek!
V_kuchareczka 10.10.2013 21:39
wyglądają bardzo apetycznie
Ania84 10.10.2013 21:23
pysznosci:) śliwka z mięskiem indyczym - fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak