Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z cebulą i pietruszką...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka kurczaka 1/2 kg
masło do smażenia 4 łyżki
mąka pszenna - do obsypania
cebula 4 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
sól - do smaku
woda 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z cebulą i pietruszką...

wątróbkę dobrze oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym

obsypaną mąką wątróbkę zrumienić na maśle klarowanym

dodać pokrojoną cebulę, szklankę wody i pod przykryciem dusić z 15 minut na małym ogniu

na koniec dodać pieprz i natkę pietruszki posiekaną

wątróbkę solić na talerzu przed jedzeniem.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 12.10.2013 17:56
Ale narobiłam sobie ochoty na wątróbkę
jasiek 12.10.2013 14:48
doskonale przyrządzone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak