Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowo-razowe drożdżówki
Kroki postępowania
Jako nadzienia użyłam sera.
Masło, ser, jajko , cukier waniliowy miksujemy razem. Słodzimy do smaku wg uznania. Pod koniec miksowania dodajemy budyń. Mieszamy.
Ciasto: | |
mąka razowa | 0,3 kg |
mąka tortowa | 0,3 kg |
mleko | 1 szklanka |
drożdże | 6 dag |
cukier | 0,5 szklanki |
miąższ z dyni | 30 dag |
jajko | 3 sztuki do ciasta |
jajko | 1 do smarowania |
sól | 1 szczypta |
margaryna | 0,5 kostki |
ser | |
biały ser | 0,5 kg |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
cukier | do smaku |
masło | 5 dag |
budyń waniliowy | 1 sztuka |
jajko | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: