Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z łososiem i szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 250 g
łosoś wędzony plastry 100 g
szpinak świeży 150 g
ser pleśniowy niebieski 140 g
śmietana 18 proc 200 ml
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z łososiem i szpinakiem

Szpinak myjemy, dusimy na maśle i oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno pokrojony czosnek. Łososia kroimy na paski i dodajemy do szpinaku, po około minucie wlewamy śmietanę i dusimy ok. 5 minut. Do sosu dodajemy połowę sera pleśniowego i dusimy około 10 minut. W między czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładamy do sosu, mieszamy i po 2 minutach wykładamy na talerze. Wierzch posypujemy pozostałym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 10.12.2013 13:44
mniam, smaczne
arbuzowo 14.10.2013 11:56
proste, ale za to bardzo smakowite danie
joanna__s 13.10.2013 20:32
Pyszny makaron z pysznymi dodatkami.
Megg 13.10.2013 17:56
smaczne danie
kasienka23 13.10.2013 17:55
bardzo lubię to danie!
gosia47-47 13.10.2013 17:10
pięknie wyszły i na pewno równie dobrze smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak