Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z majonezem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko
marchew
majonez 1 łyżka
ocet 1 łyżka
sól 1/2 łyżki
cukier
pieprz
kapusta czerwona 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z majonezem

Kroki postępowania

1
Czerwoną kapustę szatkujemy. Zalewamy wodą z dodatkiem soli i octu. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 minut, odcedzamy i chłodzimy. W tym czasie obieramy marchew i jabłko. Ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Surówka obiadowa z majonezem foto
2
Do zimnej kapusty dodajemy stare jabłko, marchewkę oraz majonez.
Krok 2 - Surówka obiadowa z majonezem foto
3
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku
Krok 3 - Surówka obiadowa z majonezem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.11.2013 21:17
smakowicie się prezentuje
agnieszka214 22.10.2013 16:43
sałatki z czerwona kapusta sa fajne
Paolcia 22.10.2013 16:12
mmmmm pyszności :)
Joannasz3190 22.10.2013 15:45
Smakowita surówka :)
aniagdz 22.10.2013 15:28
o o o lubię;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak