Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surowka z bialej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 SZT
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny 1/2 szt
olej słonecznikowy 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: surowka z bialej kapusty

Kapustę szatkujemy na cienkie paseczki, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobna kosteczkę. Warzywa mieszamy razem w misce, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy, żeby kapusta zmiękła. Odlewamy nadmiar wody. W tym czasie przygotowujemy dressing: 3-4 łyżki oleju mieszamy z niewielką ilością soli, pieprzu i cukru, dodajemy sok z cytryny dla zaostrzenia smaku. Polewamy surówkę. Odstawiamy na kilka minut, żeby smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olaiamelka 09.06.2014 15:40
moja ulubiona
Megg 25.10.2013 20:33
super smaczna suróweczka
Janina 24.10.2013 21:18
Bardzo lubię taką surówkę;)
JOANNA16 24.10.2013 21:07
mmm pycha same witaminki
msmors 24.10.2013 13:11
ja ją lubię i często robię
Marta1986 24.10.2013 12:48
lubie taką surówkę
dodi 24.10.2013 12:21
pyszna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak