Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta pekińska z tofu z patelni

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 400 gram
cebula czerwona 1 mała
sos sojowy 1/4 szklanki
ocet balsamiczny 1/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
tofu 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska z tofu z patelni

Tofu (użyłam naturalne) pokroić w równą kostkę i umieścić w pojemniku z przykrywką. Zalać sosem sojowym (użyłam Tao Tao) i octem balsamicznym. Wstrząsnąć, wstawić do lodówki. Marynować 2 godziny.
Cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić na rozgrzany na patelni olej, najlepiej sprawdza się wok. Dodać odcedzone z marynaty tofu. Smażyć 2 minuty na mocnym ogniu, przełożyć na talerzyk.
Patelnię znów wstawić na ogień, dodać oleju i d razu wrzucić poszatkowaną kapustę pekińską. Smażyć 1 minutę, wstrząsając, na końcu lekko posolić i popieprzyć, można wlać resztę marynaty i przełożyć na talerz, posypać kostkami tofu.
Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.02.2014 09:29
bardzo apetyczna
Klausia 03.02.2014 20:29
smaczne to! :)
ONY_za_kare 26.10.2013 12:19
rewelacja! :)
Krystyna32 26.10.2013 11:13
pyszne smaki
Adamorek 26.10.2013 00:38
dobry pomysł na tofu
olkaaa 25.10.2013 21:20
fajny przepis
Alex_M 25.10.2013 11:56
chętnie bym spróbowała :)
Mniam 25.10.2013 09:34
Ciekawa jestem smaku, bo bardzo mi się podoba :)
aginaa 25.10.2013 08:56
fajny pomysl
fotoviderek 25.10.2013 07:44
U Ciebie jak zwykle smacznie i ślicznie :)
caralajna 25.10.2013 07:31
..ale ja użyłam naturalne tofu, kolor jest od marynaty z octu i sosu sojowego. taki serek ma mnóstwo smaku :>
Ankha 25.10.2013 05:26
też wolę wędzone,przynajmniej ma jakiś smak
migotka28 24.10.2013 23:15
wyglada smacznie choc za tofu nie przepadam a raczej nie moge trafic na dobre,pierwszy raz jadłam juz dawno i mi smakowało ale nie pamiętam firmy potem znowu sie skusiłam ale nie było takie smaczne
Misada 24.10.2013 22:22
smakowicie :)
Krzysiek3 24.10.2013 21:42
fajny przepis
Klisza 24.10.2013 21:34
lubię kuchnię w azjatyckim stylu
Simeo 24.10.2013 21:25
ciekawy dodatek octu balsamicznego
V_kuchareczka 24.10.2013 20:50
bardzo smaczne
Smaczna_B 24.10.2013 19:35
pyszna przystawka
ana1 24.10.2013 19:20
smakowite danie
Dorota37 24.10.2013 18:50
pyszna sałateczka z tofu
Katarzyna59 24.10.2013 18:33
pyszności!
Sylwia26 24.10.2013 18:22
apetycznie wygląda :)
Iwka 24.10.2013 17:26
fajny pomysł
Gracer 24.10.2013 17:15
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak