Przepis i sposób przygotowania na: gruszki z budyniem w ucieranym ciachu...
Kroki postępowania
jajka, zimne masło, , aromat waniliowy, cukier utrzeć mikserem - masa będzie zważona, ale to ma tak być
wsypać mąkę przesianą z proszkiem i mikserem utrzeć na gładkie ciasto - ma być gęste
Składniki:
jajka 3 sztuki, masło 1/2 kostki, cukier 1/2 szklanki, aromat waniliowy 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, gruszki 3 duże, budyń i kruszonka w opisie
ciasto wyłożyć do formy i posypać wierzch troszkę tartą bułką
po 100 gram mąki, cukru, masła i 1 łyżkę kakao wyrobić na kruszonkę
posypać nią ciasto i piec w 200C około 45 minut
ciasto najlepiej piec wieczorem, aby budyń przez noc w cieście stężał