Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 szt
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 opakowania
olej 6-7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie

Kroki postępowania

1
do miseczki wlewamy olej dodajemy marynatę oraz pieprz i dokładnie mieszamy,
Krok 1 - Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie foto
2
Kurczaka myjemy, obieramy ze skóry. Przygotowaną marynatą zalewamy kurczaka, obtaczamy go w niej
Krok 2 - Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie foto
3
posypujemy obficie papryką, pozostawiamy w lodówce przez 6 godzin,
Krok 3 - Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie foto
4
następnie przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy przez 55 minut w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku,
Krok 4 - Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie foto
5
10 minut przed końcem pieczenia podkręcamy na 200 stopni i rozcinamy worek by mięsko leciutko się przyrumieniło
Krok 5 - Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.10.2013 09:53
bardzo apetyczne
dragunia21 19.10.2013 10:49
świetnie to wygląda
IwonaDD 19.10.2013 09:58
pyszny obiad
Janina 19.10.2013 09:10
Bardzo lubię takie mięsko, często robię;)
Aga-25 19.10.2013 08:38
dobry obiadek
Agnieszka-87-25 19.10.2013 08:19
super pysznie
cukiereczek 19.10.2013 08:15
proste tradycyjne smaczne danie
Katarzyna59 19.10.2013 07:44
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak