Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane kabaczki

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
masło 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
przyprawy
pomidory
grzyby leśne 30 obgotowane
cebula 1 sztuka
kabaczek 3 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kabaczki

Ryż ugotować w osolonej wodzie i przestudzić, maślaki obrać ze skórki i obgotować, następnie drobno pokroić.
Na patelni stopić masło dodać do niego pokrojoną w kostkę cebule i grzyby, posypać do smaku solą oraz pieprzem i udusić pod koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Przygotowane grzyby wymieszać z ryżem i doprawić do smaku.
Kabaczki obrać, przekroić i wydrążyć nasiona w ich miejsce ułożyć farsz na nim ułożyć plastry pomidora i posypać grubo mielonym pieprzem.
Kabaczki ułożyć w formie do zapiekania dolać 1/2 szklanki bulionu i zapiekać około 25-30 min w temp. 180-190 st.
Można zapiekać krócej, ale moje dzieci lubią jak jest mięciutki kabaczek lub cukinia wiec ja trzymam w piekarniku dłużej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 19.10.2013 18:37
super przepisik
Zdzisław 19.10.2013 14:50
dobre jedzenie podano
GOSIA18 19.10.2013 12:39
Pysznie i zdrowo
Renata9 19.10.2013 11:58
pyszne kabaczki
Jusiaa 19.10.2013 10:23
Świetne. Tym łódeczką brakuje tylko masztu ale i tak są piekne
Łukasz15 19.10.2013 10:18
Przepysznie wyglądają
IwonaDD 19.10.2013 09:55
pysznie wyglądają
Izabela9 19.10.2013 09:51
U nas w sezonie bardzo często goszczą, pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak