Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka biała faszerowana

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka biała 11 szt
ryż 1 woreczek
mięso mielone z łopatki 70 dag
cebula 1 duża
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka biała faszerowana

Kroki postępowania

1
Papryki umyć, ściąć ogonki i usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować i wystudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Papryka biała faszerowana foto
2
Mięso mielone, ryż, cebulę połączyć, dodać sól i pieprz. Wymieszać z 5 łyżkami koncentratu pomidorowego.
Krok 2 - Papryka biała faszerowana foto
3
Papryki napełnić przygotowanym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Papryka biała faszerowana foto
4
Łyżkę przecieru rozprowadzić w pół szklanki wody i wlać do papryk. Piekarnik nagrzać do 180 st i piec papryki ok. 40 minut.
Krok 4 - Papryka biała faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 26.02.2014 10:25
lubię taką paprykę :)
teresa18 07.12.2013 18:58
świetne smaki
malina 14.11.2013 07:21
lubię faszerowaną paprykę
gosia56 26.10.2013 09:10
lubię taką paprykę
iwi 20.10.2013 11:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak