Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki panierowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 30 dag
jaja 2 szt
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki panierowane

Kroki postępowania

1
Opieńki umyć, poobcinać korzonki i dobrze osączyć. Jajka roztrzepać dodając sól i pieprz. Kapelusze grzybów najpierw obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 1 - Opieńki panierowane foto
2
Na patelni rozgrzać olej i kłaść grzyby. Smażyć z obu stron na brązowo.
Krok 2 - Opieńki panierowane foto
3
Podawać na ciepło same lub do obiadu.
Krok 3 - Opieńki panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 04.11.2013 08:00
lubie takie grzybki
gosia56 22.10.2013 08:19
napewno pyszne
Katarzyna/kate1980 21.10.2013 20:29
ciekawe jak smakują - czy podobnie jak kanie?
ao_12 20.10.2013 20:27
pycha :) takie grzybki
w mojej kuchni 20.10.2013 16:54
smakowite te grzybki
owca441 20.10.2013 16:15
fajne grzybki
kasienka23 20.10.2013 14:36
bardzo fajny pomysł, też chciałam takie zrobić ale nie miałam czasu iść na grzyby ostatnio
fotoviderek 20.10.2013 12:25
Oczywiście miało być "tak" zamiast "tal" :(
fotoviderek 20.10.2013 12:24
Lubię tal przyrządzone opieńki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak