Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa makowa 30 g
miód 20 g
syrop różany 10 g
bakalie 80 g
mało do smażenia
pszenica ugotowana g

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Na patelni rozpuszczamy trochę masła i przysmażamy lekko pokrojone bakalie. Następnie dodajemy syrop i miód. Wszystko razem smażymy na lekkim ogniu około 5 minut ciągle mieszając. Kolejnie dodajemy masę makową i ugotowaną pszenicę. Całość smażymy jeszcze 2-3 minuty i gotowe.
Możemy podawać na zimno lub na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mundek1011 12.11.2010 11:55
pyszne szybkie
MAŁGORZATA108 30.07.2010 14:34
Fajna potrawa, ale kalorie....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak