Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowe ciasto

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
olej 0,5 szk
mąka pszenna 0,5 szk
mąka ziemniaczana 0,5 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szk
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe ciasto

Jajka ubić wraz z cukrem na gładką masę. Następnie dodać dwa rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodać olej. Zmiksować na jednolitą masę. Połowę masy przelać do osobnej miski, dodać kakao i zmiksować. Formę do pieczenia ciasta natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto wlewać do foremki na przemian. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.01.2014 14:59
bardzo fajne ciasto
Ewelina38 25.11.2013 12:31
super babeczka :)
Danka 16.11.2013 14:15
pysznie się prezentuje
Róża1 14.11.2013 09:14
domowa babka !!!!!! pyszna!
Seba 07.11.2013 14:50
lubię takie ciasto
Janina 03.11.2013 19:20
Bardzo fajne ciasto;)
caralajna 22.10.2013 07:25
wygląda przepysznie
Habibi 21.10.2013 18:25
uwielbiam takie babkowe ciasta :)
jussta 21.10.2013 18:11
mniam mniam ;)
V_kuchareczka 21.10.2013 16:43
pyszne ciasto
Gracer 21.10.2013 15:28
super ciacho
Cranberry 21.10.2013 14:48
pycha ciacho ;)
Ewa 21.10.2013 14:48
Wygląda apetycznie :)
gosia561 21.10.2013 14:47
lubię to ciacho
joanna30 21.10.2013 14:29
Takie babki sa najlepsze :)
nutellla 21.10.2013 13:50
smacznie wygląda
Jusiaa 21.10.2013 12:57
Domowa babeczka, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak