Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy serowo imbirowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki orkiszowej pełnoziarniste 200 g
jajko
proszku do pieczenia łyżeczka
sera zółtego startego 130 g
soli 0,5 łyżeczki
imbir 1/4 łyżeczki
masło 150 zimne

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy serowo imbirowe

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą oraz imbirem. Dodajemy zimne masło i całość dobrze siekamy. Dodajemy jajko oraz ser żółty, całość szybko zagniatamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie ciasto dosyć cienko wałkujemy, wykrawamy podłużne, cienkie paseczki i skręcamy je tworząc spiralę. Paluchy pieczemy na blasze wysmarowanej masłem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, funkcja termoobieg około 12-14 minut. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 22.10.2013 10:51
super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak