Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka faszerowana pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
pieczarki 400 g
cebula 2 szt
sól
pieprz
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka faszerowana pieczarkami

Pierś z indyka umyć, osuszyć i rozkroić tak, aby powstał prostokątny płat, posolić i popieprzyć, rozbić a potem natrzeć papryką słodką i przyprawą do mięsa. Odstawić na godzinę do lodówki.
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i udusić z cebulką na masełku, doprawić solą.
Zimny farsz pieczarkowy rozłożyć na zwinąć ciasno tworząc roladę.
Obwiązać sznurkiem i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec około 45 min. w temp. 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.05.2014 17:58
lubię takie :)
Katarzyna/kate1980 27.11.2013 21:52
świetny pomysł na niedzielny obiadek
aginaa 15.11.2013 07:53
zjadlabym kawalek
Zdzisław 02.11.2013 01:19
smacznie sie prezentuje
jasiek 01.11.2013 21:59
dobry grzybowy farsz
Gracer 01.11.2013 21:42
apetyczny kąsek mięsa
juuusta 01.11.2013 21:10
Smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak