Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło z żurawiną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 5 szt
cebula biała 1 szt
jabłka 2 szt
żurawina 1/2 szkl
ocet balsamiczny 2 łyżki
olej do smażenia
Kminek mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło z żurawiną

Buraki myjemy kazdy oddzielnie zawijamy w folię aluminiową układamy nablasze i pieczemy w piekarniku 45 minut sprawdzamy najlepiej patyczkiem.

Zimne buraki obieramy i ścieramy na tarce.

W rondlu rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę dusimy ,dodajemy żurawinę chwilę dusimy dodajemy starte buraki i starte jabłka podgrzewamy .

Buraczki doprawiamy solą ,pieprzem przyprawą do sałatek,kminkiem , wlewamy ocet balsamiczny mieszamy.Podajemy do obiadu.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 02.02.2014 11:27
ciekawa wersja
romanrafal
romanrafal 03.01.2014 16:59
pyszne buraczki,apetycznie podane
pestka 07.11.2013 14:28
o takiej wersji nie znałam
Bernadeta1 07.11.2013 00:30
pięknie podane
okrysia 04.11.2013 17:07
SMACZNE TO!
Róża1 03.11.2013 23:02
ciekawy pomysł!!! , a jak ślicznie podane:-)
Mniam 03.11.2013 19:12
Z żurawiną bardzo smaczne. Ja też polecam :) pięknie udekorowane :)
gusia1000 03.11.2013 13:44
Zawsze dobre.
ONY_za_kare 03.11.2013 12:36
świetna jarzynka!
fotoviderek 03.11.2013 11:14
Ślicznie podane :)
gosia56 03.11.2013 09:02
Bardzo dziękuję za miłe komentarze pierwszy raz robiłam buraczki na ciepło ale były tez pyszne na zimno
2milutka 02.11.2013 20:57
dekoracja pierwsza klasa:)
Renata9 02.11.2013 19:44
smaczne buraczki i do tego jeszcze żurawinka
Konczi 02.11.2013 19:30
jak fajnie podane super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak