Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

feta 3/4 kostki
cebula 0,5 szt
szpinak 1 op
czosnek 4 ząbki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucamy łyżkę masła i podlewamy trochę olejem.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy do zarumienienia na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 1 - Szpinak foto
2
Gdy cebula się zarumieni dorzucamy szpinak.
Chwilę dusimy, następnie dorzucamy 3/4 kostki sera typu feta pokrojonego w kostkę.
Krok 2 - Szpinak foto
3
Wyciskamy czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem.
Gdy ser się roztopi jeszcze przez chwilę trzymamy na mały ogniu i możemy przełożyć całość do miseczki. Jeżeli jest zbyt rzadkie, ja dodaję odrobinę bułki tartej.
Krok 3 - Szpinak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak