Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki w śmietanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
śmietana gęsta 4 łyzki
przecier pomidorowy 1 łyżka
pieprz
sól
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki w śmietanie

Kroki postępowania

1
Podgrzybki oczyścić, umyć. Pokroić na małe kawałki. Na patelni roztopić margarynę i wrzucić grzyby.
Krok 1 - Podgrzybki w śmietanie foto
2
Smażyć przez kilkanaście minut od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać przecier.
Krok 2 - Podgrzybki w śmietanie foto
3
Dodać śmietanę i chwilę podsmażyć.
Krok 3 - Podgrzybki w śmietanie foto
4
Podawać na ciepło, np. z pieczywem
Krok 4 - Podgrzybki w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.04.2014 10:39
bardzo fajne
Alex_M 04.03.2014 10:36
świetne grzybki :)
gosia56 06.11.2013 08:20
napewno pyszne danie
teresa18 05.11.2013 20:09
bardzo takie lubimy
SmacznaPyza 05.11.2013 18:48
grzyby staram się przygotowywać na maśle - dania mają wtedy lepszy smak bo jakoś masło bardziej pasuje do grzybów
marcia7 05.11.2013 18:20
doskonałe te grzyby
Kuchenka 05.11.2013 18:01
fajne jedzonko, robię podobne z pieczarek
maciek7 05.11.2013 17:54
przepyszne danie
sanielcia 05.11.2013 17:51
uwielbiam takie grzybki
cukiereczek 05.11.2013 17:37
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak