Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybna z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka mała 1 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybna z warzywami

Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. W międzyczasie obrać makrelę. Wrzucić rybę, warzywa oraz jajka do rozdrabniacza, tak, by powstała jednolita pasta. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku pieprzem, papryką słodką oraz w razie potrzeby jeszcze niewielką ilością soli.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 30.10.2013 16:31
uwielbiam pastę rybną! świetne połączenie z warzywami ;)
eMMe 30.10.2013 16:14
Bardzo fajny przepis na kanapki:)
Ania321 30.10.2013 16:13
@SmacznaPyza, dziękuję za radę, na pewno skorzystam :)
SmacznaPyza 30.10.2013 16:11
Aniu, spróbuj przed zrobieniem zdjęcia urozmaicić czymś widok talerza z daniem - może kawałki ogórka czy pomidora, może kilka listków zieleniny ? na pewno kanapki będą wtedy wyglądały jeszcze bardziej apetycznie :)
lara 30.10.2013 16:11
kanapki z taką pastą to wspaniała odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak