Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem sojowym i miodem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
pomidor
sos
sos sojowy 2 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z sosem sojowym i miodem

Kroki postępowania

1
kapustę płuczemy , szatkujemy .Wsypujemy odrobinę soli , wygniatamy rękami ,kapusta będzie bardziej miękka,zostawiamy , wylewamy nadmiar wody.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z sosem sojowym i miodem foto
2
Pomidora myjemy , kroimy , dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z sosem sojowym i miodem foto
3
Ucieramy sos: miód ucieramy z sosem sojowym , dodajemy po łyżeczce oliwy i ucieramy .
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z sosem sojowym i miodem foto
4
Dolewamy do surówqki sos , mieszamy .
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z sosem sojowym i miodem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 08.11.2013 22:00
Super surówka
Poison1988 30.10.2013 19:48
miodu jeszcze nie dodawałam, świetna propozycja - na pewno wypróbuję :)
martyna94 30.10.2013 19:21
w sam raz na jesienny obiad
patryska76 30.10.2013 17:58
Uwielbiam takie warzywne rarytasy ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak