Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz migdałowo-czekoladowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 100 g
woda 1/2 szklanki
migdały mielone 100 g
czekolada gorzka 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz migdałowo-czekoladowy

Kroki postępowania

1
1. Wodę wlewamy do garnka, wsypujemy cukier puder, mieszamy i zagotowujemy.
Krok 1 - Farsz migdałowo-czekoladowy foto
2
2. Gdy cukier puder się rozpuści wsypujemy migdały i gotujemy ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.
Krok 2 - Farsz migdałowo-czekoladowy foto
3
3. Na koniec ucieramy na drobnych oczkach tarki czekoladę i wsypujemy do roztworu. Po kilku minutach masa jest gotowa.
Krok 3 - Farsz migdałowo-czekoladowy foto
4
4. Możemy jej używać jako nadzienia do rogali, ciastek i innych smakołyków :)


Smacznego !!!
Krok 4 - Farsz migdałowo-czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.02.2014 18:31
zdecydowanie moje smaki, mniam
pestka 25.01.2014 09:42
bardzo smaczny farsz
Krystyna32 14.01.2014 10:08
pyszności !!!
Agnieszka-87-25 03.12.2013 07:55
farszyk na medal
Dorian 20.11.2013 18:02
super dobry deser
Lis 16.11.2013 18:03
Ciekawy pomysł na farsz:)
berys18 14.11.2013 10:44
smaczny farsz
gosia56 12.11.2013 11:44
super smaki
Alex_M 12.11.2013 10:51
do wafelków super :)
Róża1 11.11.2013 22:40
super pomysł!!!!!!
ONY_za_kare 11.11.2013 12:45
fantastyczne smaki!
adelajda 11.11.2013 10:48
Super połączenie :)
olkaaa 11.11.2013 10:13
bardzo fajny
Mniam 10.11.2013 22:21
Fajna masa do ciast :)
Sroczka 10.11.2013 19:52
To moje smaki. Lubię takie połączenie.
IwonaDD 10.11.2013 17:11
pyszne połączenie moich ulubionych składników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak