Przepis i sposób przygotowania na: REWELACYJNA IZAURA
MARGARYNĘ Z CUKREM, WODĄ, CUKREM WANILIOWYM, KAKAO - ZAGOTOWAĆ. OSTUDZIĆ. DODAĆ 4 ŻÓŁTKA
I ZMIKSOWAĆ. UBIĆ PIANĘ NA SZTYWNO Z 4 BIAŁEK. DO RESZTY MASY DODAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM I UBITĄ PIANĘ. WYLAĆ CIASTO NA BlASZKĘ POSMAROWANĄ WCZEŚNIEJ TŁUSZCZEM I OBSYPANĄ BUŁKĄ TARTĄ.
PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ:
DO MISKI WKŁADAMY SER, DODAJEMY ŻÓŁTKA, BUDYNIE, MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ, AROMAT, SOK Z CYTRYNY I UBITĄ PIANĘ Z CUKREM NA SZTYWNO. PO KOLEI WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIKSUJEMY. NA KONIEC DODAJEMY PRZESTUDZONE MASŁO I CUKIER PUDER.
NA WYLANE CIASTO CZEKOLADOWE (MOŻNA ŁYŻKĄ ZROBIĆ GÓRY I DOLINY) WLEWAMY MASĘ SEROWĄ.
PIEC OK. 1 GODZ. NA ROZGRZANYM PIEKARNIKU W TEM. 160-180 STOPNI.
JAK CIASTO OSTYGNIE MOŻNA POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ.
SMACZNEGO !!!