Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta pieczeń marynowana w winie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
ocet balsamiczny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
rozmaryn szczypta
rozmaryn świeży 1-2 gałązki
ziemniaki kilka szt
wieprzowina 700 (szynka)

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta pieczeń marynowana w winie

Mięso umyć, wszystkie składniki marynaty wymieszać, mięso ułożyć w pojemniku i zalać marynatą, najlepiej by była zanurzona.
odstawić na co najmniej 12 godzin.

Ziemniaki obrać wrzucić na chwilę na wrzątek ok 10 min. Wyjąć.
Mięso razem z marynatą przełożyć do brytfanny dokoła ułożyć ziemniaki, zmoczyć je w marynacie i wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do temp 220 st pod koniec na ostatnie 15 min można uruchomić termoobieg.

Do mięsa i pieczonych ziemniaczków podać surówkę z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.09.2014 19:19
smaczna propozycja na obiad
aisoglam 11.11.2013 14:03
Rewelacja :)
Lis 11.11.2013 13:33
Smakowita pieczeń:)
iwi 11.11.2013 12:36
Super przepis
dodi 11.11.2013 12:21
smakowicie wygląda
Moni_Wwo 11.11.2013 11:43
mniam! Aż ślinka cieknie!!!
SylwiaMagdaSabin 11.11.2013 11:29
fajna pieczeń
IwonaDD 11.11.2013 10:51
wygląda rewelacyjnie
everay 11.11.2013 10:51
apetycznie wygląda)
Paolcia 11.11.2013 10:42
mmmm pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak