Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z suszonymi grzybami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 600 g
cebula biała 1 szt
olej rzepakowy do smażaenia
grzyby suszone 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z suszonymi grzybami

Ziemniaki obieramy i ścieramy na oczkach drobnych , do tego ścieramy cebulę białą .Przekładamy na sitko i czekamy aż ścieknie sok .
Doprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym .
Grzyby suszone mielimy tyle by mieć ok 1 dużej łyżki i dodajemy do masy .
Następnie dodajemy jajko i mąkę , mieszamy .

Ja nie lubię dodawać grzybów w kawałkach do takich potraw,ale dodanie sproszkowanych ,daje super aromat bez ich cząstek .

Pieczemy na rozgrzanym oleju rzepakowym , do zrumienienia z każdej strony .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 04.12.2013 17:57
wygląda przepysznie
lara 12.11.2013 14:46
rewelacyjne!!!
Anna133 11.11.2013 14:38
Myślę ,ze dodane grzyby w kawałkach by się przypalały lub byłby za bardzo czarne ,a tak pieknie ich nie widać a smak pełen wrażeń
bogusia19 11.11.2013 13:46
z chęcią bym zjadła
gosia561 11.11.2013 12:55
ciekawy dodatek grzybów - bardzo aromatyczny
dodi 11.11.2013 12:05
muszę spróbować
Anna133 11.11.2013 12:04
Ciekawy smak ,fajne z sosem miesnym bądż ketchupem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak