Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonych buraków z sokiem z kiszonych ogórków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak ćwikłowy 4
sok z kiszonych ogórków
bulion
ziemniaki 1
tymianek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonych buraków z sokiem z kiszonych ogórków

Owijamy całe buraczki folią aluminiową i pieczemy w piekarniku przez ok 40 min. Jak zmiękną ostudzamy i obieramy ze skórki. Nastawiamy bulion (warzywny lub mięsny) i dodajemy pokrojonego ziemniaka, jak się chwile podgotuje to dodajemy pokrojone upieczone buraczki. Doprawiamy pieprzem i tymiankiem. Po chwili blendujemy całość i doprawiamy sokiem z kiszonych ogórków. Na koniec kleks śmietanki i można wcinać. Pieczone buraczki są niesamowicie słodkie i aromatyczne dlatego złamałam ich smak sokiem z kiszonych ogórków. Wyszło pysznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barabarawkuchni 19.11.2013 01:10
Iza bo ja już tak mam. Czytam sporo na temat przepisów, potem patrzę co mam w domu. Resztę doprawiam, w zależności od tego co wyjdzie. Kiedyś bez przepisu się stresowałam. Dziś już nie bo i po co? I żeby nie było ! Czasem coś nie wyjdzie ;-)
IZABELA29 17.11.2013 17:01
I tu teź brak podanych ilości skladników np ile ma byc bulionu. ?
Barabarawkuchni 14.11.2013 00:58
pyszne i zdrowe !
eliza135 13.11.2013 09:37
nie robiłam ale ciekawy przepis
Cranberry 12.11.2013 16:52
muszę wypróbować :)
patryska76 12.11.2013 16:04
Pychota ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak