Przepis i sposób przygotowania na: Krem selerowo - porowy z placuszkami dyniowymi
Kroki postępowania
Obrać dynię ze skórki, wyjąć miąższ i odważyć 30 dkg dyni. Pokroić na małe kawałki i zblenderować.
Na zupę | |
ziemniaki | 2-3 sztuki |
por | 1 sztuka |
seler korzeniowy mały | 1 sztuka |
marchew | 2 sztuki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżka |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 łyżeczka |
śmietana słodka | 100 ml |
NA PLACUSZKI DYNIOWE : | |
jajko | 2 sztuki |
mąka pszenna | 6 łyżek |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
sól do smaku | |
olej do smażenia | |
dynia | 30 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: