Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z oreo i bitą śmietaną

5.0
(69)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
ciasteczek oreo(bez kremu) 200 g
margaryny 80 g
Masa serowa
jajko 4 szt
cukru 200 g
cukru waniliowego 1 łyżka
mąki ziemniaczanej 3 łyżki
kremówki 100 ml
bita śmietana
zimnej kremówki 200 ml
cukru pudru 1,5 łyżki
śmietan fix 1 szt
ciasteczka oreo na górę i do d
ser biały twarogowy 1 wiaderko

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z oreo i bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
Spód Ciasteczka pozbawione kremu zmiksować w blenderze. Dodać rozpuszczoną letnią margarynę, zagnieść. Wyłożyć na spód tortownicy.
Krok 1 - Sernik z oreo i bitą śmietaną foto
2
Masa serowa Żółtka, cukier, cukier waniliowy zmiksować w robocie do białości. Dodać zmiksowany w blenderze krem z ciasteczek, zmiksować. Dodać ser, mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować. Dolać kremówkę i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do masy serowej. Masę serową wylać na spód z ciasteczek, wyrównać powierzchnię.
Krok 2 - Sernik z oreo i bitą śmietaną foto
3
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 st i piec około 70 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernika na 3 godziny w piekarniku. Wyjąć i ostudzić. Tortownica 25 cm.
Krok 3 - Sernik z oreo i bitą śmietaną foto
4
Bita śmietana Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fix. Na serniku rozsmarować część bitej śmietany posypać rozkruszonymi ciasteczkami.
Krok 4 - Sernik z oreo i bitą śmietaną foto
5
Udekorować boki sernika bitą śmietaną.
Krok 5 - Sernik z oreo i bitą śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mileneczka5 23.10.2015 13:52
pyszny srniczek!
Kasiaaa 09.09.2015 15:13
Bardzo ładnie wygląda :)
IZABELA29 05.08.2015 10:01
raczej 1 kg
Kasnaj 01.08.2015 13:45
fajny sernik
Klausia 06.07.2015 22:27
Masz jakiś sposób na wykorzystanie kremu z oreo?
stokrotka 02.07.2015 19:58
bardzo smakowity
Ela15 05.06.2015 11:55
wspaniale wygląda
ana00 27.05.2015 11:12
Oj musi być pyszniutki
Andzia1977
Andzia1977 07.04.2015 20:57
Polecam to ciasto z czystym sumieniem, na święta zrobiłam trzy ciasta, ale to był HIT!!!!!!!!!!!!! PYSZOTKA!
Andzia1977
Andzia1977 07.04.2015 20:55
Ja zrobiłam w tortownicy o średnicy 22 cm, był piękny, wysoki, ale następnym razem zrobię w 25cm. Ciasto REWELACJA!!!!!!!
Izabela28 04.04.2015 16:11
pyszności, aż ślinka leci na taki torciki?
Mancia w kuchni 19.03.2015 11:14
jaką średnicę ma mieć tortownica?
Andzia1977
Andzia1977 09.02.2015 21:43
POMOCY! Napaliłam się na to ciasto, ale zawiesiłam się na serze białym, jest napisane - 1 wiaderko, a moje pytanie to: wiaderko kilogramowe czy pół?
Andzia1977
Andzia1977 09.02.2015 21:17
ale sobie narobiłam apetytu
Ada-Gaba 01.11.2014 19:54
wygląda znakomicie
wioleczka83 02.10.2014 21:27
wygląda przepysznie i mam nadzieję, że też tak smakuje
Klausia 01.10.2014 14:43
wygląda wyjątkowo :)
Lis 20.01.2014 16:17
Koniecznie muszę taki torcik zrobić:)
iwonne 12.01.2014 10:35
przepysznie wygląda a jeszcze lepiej smakuje, polecam, robiłam
stokrotka 05.01.2014 16:21
wspaniały przepis!
Katarzyna59 27.12.2013 09:52
rewelacyjnie wygląda
iwonne 02.12.2013 20:23
świetny smak i zapach, choć sernik opadł po upieczeniu ale smak i tak pozostał :)
Róża1 01.12.2013 22:45
wspaniały !!! godny najwyższej noty!!! podziwiam pomysł!
msmariusz 20.11.2013 22:52
pyszności , ślinka cieknie
barbara11561 14.11.2013 14:29
przepysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak