Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z granatem i orzechami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 3 garście
granat 1 sztuka
filet kurczaka pojedyńczy 1 sztuka
orzechy nerkowca 3/4 szklanki
sól i pieprz do smaku
sos sałatkowy ziołowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z granatem i orzechami

Rukolę płuczemy i rozkładamy na 3 talerze.
Filet płuczemy, kroimy w kostkę i podsmażamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Usmażony filet rozłożyć na talerzach z rukolą.

Z granatu wyjmujemy pestki i posypujemy każdą porcję sałatki. Orzechy nerkowca również kładziemy na każdą z porcji.

Przygotować sos według informacji na opakowaniu.
Sosem polewamy każdą z porcji sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 13.11.2013 11:21
Wygląda przepysznie
margaret 13.11.2013 10:44
może być ciekawa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak