Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z cebulą pieczona w worku

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula 5 sztuk
keczup pikantny 4 łyżki
olej 3 łyżki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 23 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z cebulą pieczona w worku

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w paski. Łopatkę myjemy, osuszamy.
Krok 1 - Łopatka z cebulą pieczona w worku foto
2
Przygotowujemy marynatę z 2 łyżek Przeprawy do gulaszu Prymat i 3 łyżek oleju. Smarujemy nią mięso i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Krok 2 - Łopatka z cebulą pieczona w worku foto
3
Przygotowujemy rękaw lub worek do pieczenia. Wkładamy do niego łopatkę i cebulę i jeszcze raz obsypujemy przyprawą do gulaszu Prymat. Dodajemy ketchup- 4 łyżki lub więcej w zależności od upodobania. Rozprowadzamy przyprawę i ketchup po całości mięsa. Zamykamy worek.
Krok 3 - Łopatka z cebulą pieczona w worku foto
4
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Podajemy z ziemniaczkami.
Krok 4 - Łopatka z cebulą pieczona w worku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 03.12.2013 09:10
apetyczna, że aż ślinka leci
Malinka 14.11.2013 21:21
Takie mięsko zjem ze smakiem:)
Janina 14.11.2013 08:13
Dobre takie mięsko pieczone w rękawie;)
msmors 14.11.2013 07:59
dobry obiadek
bhb8 14.11.2013 07:37
Lubię też czasem coś w worku upiec. Zdrowo :)
juuusta 13.11.2013 23:39
23 opakowania? Sporo ;)
Gracer 13.11.2013 23:06
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak