Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z dynią w roli głównej

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kopytka 1 opakowanie (450 gram)
dynia 400 gram
pieprz, sól,papryka do smkau
cebula 1 sztuka
natka pietruszki
kiełbasa 2 laski
ser żółty 10 dag
papryka czerwona 3 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z dynią w roli głównej

Kopytka gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Cebule i kiełbasę kroimy w plasterki, paprykę w kostkę. Razem podsmażamy do miękkości na oleju. Doprawiamy. Dynię kroimy w kostkę. Tak przygotowaną gotujemy około 5 min w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą – kopytka, dynię, paprykę , kiełbasę i cebulę. Dokładamy posiekaną natkę pietruszki. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 15 minut. Posypujemy startym żółtym serem i pieczemy do momentu roztopienia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.01.2014 22:27
Smaczna zapiekanka.
Michał2 06.11.2013 16:10
z dynią jeszcze nie jadłem:)
Łucja 06.11.2013 13:28
pysznie wygląda :)
Sylwia26 06.11.2013 12:53
ale smakołyki :)
reniatka 06.11.2013 12:10
mniam kolorowo i smakowicie
MagdaXXX 06.11.2013 12:05
mniam uwielbiam dynię super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak