Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane z cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kg
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
Cynamon cały Prymat 5 cm
olej 3/4 szklanki
pieprz 15 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane z cynamonem

Grzyby oczyścić, ugotować, ostudzić. Włożyć do pasteryzowanych słoiczków.
Przygotować marynatę. Zagotować wodę z octem 6 % , cukrem, solą, liśćmi, zielem i kawałkiem kory.
Zalać grzyby gorącą marynatą (uważać, aby kawałek kory nie został w słoiczku ponieważ miałby za silny smak).
Na wierzch słoiczka z marynatą i grzybkami wlać warstwę oleju -około 0,5 cm.
Mocno zakręcić i pasteryzować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 07.11.2013 14:47
O takim smaku nie robiłam;)
msmors 07.11.2013 14:36
z cynamonem jeszcze nie miałam okazji jeść
Rossie 07.11.2013 12:17
nie wiem czy bym się odważyła na takie połączenie
matesko 07.11.2013 12:09
Z cynamonem nie robiłam i nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak