Przepis i sposób przygotowania na: Bułki pszenne
- bułki pszenne na drożdżach krok po kroku
- tylko kilka składników
- chrupiąca skórka i mięciutki środek
Domowe bułeczki pszenne doskonale sprawdzą się na śniadanie i kolację! Są bardzo proste w przygotowaniu, dlatego z ich przyrządzeniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz wyłącznie kilku składników, których prawdopodobnie używasz na co dzień w swojej kuchni.
Kroki postępowania
Po tym czasie, ciasto chwilę wyrobić i podzielić na równe porcje. Formować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zlepieniami do dołu. Bułki przykryć czystą ścierką i odstawić do podrośnięcia na około 30 minut.
Bułki wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20 minut lub do czasu, aż zrobią się rumiane. Studzić na kratce.