Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka faszerowane szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 szt
szpinak mrożony 1/2 op
czosnek 2 szt
sól do smaku
pieprsz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: udka faszerowane szpinakiem

Z udek usunąć kości, w taki sposób, aby nie rozcinać mięsa tylko aby pozostało w całości. Następnie natrzeć przyprawą z kurczaka i odstawić na 1 godz. Szpinak podsmażyć na patelni i doprawić do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Udka faszerujemy szpinakiem i spinamy wykałaczkami. Pieczemy ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 21.11.2013 08:55
super mięsko, takiego jeszcze nie próbowałam
Megg 20.11.2013 09:24
super smaczne takie udka
LoLa 19.11.2013 18:14
coś nowego mniam mniam
Melania 19.11.2013 15:15
Mniam :) Dawaj jedno ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak