Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle schabowe na sosie warzywnym.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 4 plastry
pomidor 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
kostka rosołowa 1 szt
sól, pieprz
olej
bazylia 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
schab 4 (plastry)
ser gouda 4 plastry
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle schabowe na sosie warzywnym.

Kroki postępowania

1
Cebulę grubo pokroić, seler naciowy drobno ,włożyć do garnka, wlać 3/4 wody ,dodać kostkę rosołową i dusić kilka minut.
Dołożyć pokrojone pomidory ,posypać ziołami i dusić na wolnym ogniu 15 minut.
Krok 1 - Sznycle schabowe na sosie warzywnym. foto
2
Plastry schabu ,niezbyt grube, rozbić tłuczkiem, lekko zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - Sznycle schabowe na sosie warzywnym. foto
3
Sos przełożyć do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia.
Plastry schabu ułożyć na warstwie sosu, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym sznycelku położyć plasterek szynki i sera, posypać ziołami i papryką.
Krok 3 - Sznycle schabowe na sosie warzywnym. foto
4
Zapiekać w temp. 220 stop. około 15 min.
Podawać z ryżem lub ziemniakami i kolorowymi surówkami.
Krok 4 - Sznycle schabowe na sosie warzywnym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 20.11.2013 09:54
smaczne too :)
Maria 70 20.11.2013 00:43
Chcę od razu je jeść.
Rysia 19.11.2013 19:48
Sznycelki z takim sosem-pychota.
V_kuchareczka 19.11.2013 18:39
bardzo smaczne
LoLa 19.11.2013 18:13
sama kiedyś spróbuje
gosia561 19.11.2013 17:52
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak