Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA WAFLOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle 1 paczka
herbatniki 1 paczka
cukier 3/4 szklanki
margaryna 1
kakao 2 łyzki
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA WAFLOWA

Margarynę włożyć do rondla wstawionego na mały płomień, powoli rozpuścić ją (jeżeli zależy nam na czasie, wówczas możemy margarynę pokroić na drobne kawałki, co znacznie przyspieszy jej rozpuszczenie). Do rozpuszczonej margaryny wsypać cukier, mieszać , aż się rozpuści, następnie stopniowo dodawać kakao, mieszając by nie było grudek. Odłożyć dwa całe wafle, resztę wafli pokruszyć wraz z herbatnikami na proszek. Galaretkę wsypać do 3/4 szkl. zimnej wody, dokładnie wymieszać, aż się rozpuści, po czym wlać do masy, dobrze wymieszać. Rozłożyć wafle, posmarować je gorącą masą. Na brzegu ułożyć obrane ze skóry banany i delikatnie zwijać je jak na roladę. Gotowa roladę wstawić do lodówki na 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kama34 20.11.2013 13:23
Dziękuję:) na pewno tak zrobię:)
ben-ka 20.11.2013 10:48
Moja rada:) robię taką roladę i to często - następnym razem jak bedziesz robiła zwilż wafle na ściereczce,a uzyskasz ładną okrągłą roladę,z nie taka kańciastą i wtedy wafle się nie łamią.
2milutka 20.11.2013 10:44
robiłam taką
Kasia35 20.11.2013 10:31
ciekawy pomysł
nutellla 20.11.2013 10:12
fajna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak