Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka z wołowiną w sosie śmietanowym na ostro...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
wywar drobiowo-wołowy 4 szklanki
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 1 łyżka
wołowina 20 (z rosołu)
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka z wołowiną w sosie śmietanowym na ostro...

z brukselki odciąć głąbki i opłukać

gotować w ocukrzonej wodzie z 15 minut na średnim ogniu i odlać na sito

wołowinę rostbef ugotowaną w rosole pokroić na kostki

4 szklanki rosołu wlać do garnuszka, wsypać mąkę, dodać śmietanę, zmieloną suszoną papryczkę chilli

mieszając wszystko rózgą doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu

na brukselkę ułożyć kostki wołowe i polać sosem

ja taką brukselkę lubię na kolację bez innych dodatków......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 21.11.2013 08:42
pyszne danie
norweska20 20.11.2013 22:54
fajne wykorzystanie brukselki, która rzadko jest stosowana a dobrze smakuje
Piotr-21 20.11.2013 21:49
fajny obiad
Barbara/zuza22_85 20.11.2013 21:43
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak