Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z tuńczykiem i jajkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 6 sztuk
ogórek świeży 18 plasterków
papryka konserwowa 1 do dekoracji
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta do smaku
natka lub inne zioła 1 gałązka do dekoracji
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z tuńczykiem i jajkiem

Chleb podpiec w tosterze .Tuńczyka odsączyć z zalewy , rozdrobnić widelcem . Lekko oprószyć pieprzem . Obrać jajka i pokroić na połówki - a potem każdą na 3 części .Paprykę pokroić w paseczki ( można w drobną kosteczkę ).
Tuńczyka rozłożyć na chleb ( tak by połówka była wolna ) . Na wolnych połówkach położyć plastry ogórka ( po 3 na kromce ) . Na tuńczyku ułożyć po 3 kawałki jajka na twardo . Udekorować listkami i papryką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak