Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut miodowo-musztardowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód 1 łyżeczka
cytryna 1/2 sztuki
sól do smaku 1 szczypta
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
pieprz mielony 1 szczypta
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
olej 8 łyżek
pieczarki 2 sztuki
halibut 2 steki

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut miodowo-musztardowy

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od zrobienia marynatę z soku cytryny, miodu , 4 łyżek oleju , szczypty soli mielonego pieprzu i musztardy.
Krok 1 - Halibut miodowo-musztardowy foto
2
Ułożyć w pojemniku umyte i osuszone steki halibuta i odstawić do lodówki na 1 godziną .
Krok 2 - Halibut miodowo-musztardowy foto
3
Rybę wyjąć z marynaty , osuszyć za pomocą papierowych ręczników kuchennych
Krok 3 - Halibut miodowo-musztardowy foto
4
oprószyć mąką
Krok 4 - Halibut miodowo-musztardowy foto
5
smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju -przewracając w trakcie smażenia. Pod koniec smażenia dodać masło .
Krok 5 - Halibut miodowo-musztardowy foto
6
W trakcie smażenia ryby pokroić pieczarki w grubsze plasterki i usmażyć na innej patelni na oleju .Posolić .
Podałam z rumianymi talarkami z gotowanych i smażonych ziemniaków ( ostudzone ziemniaki kroję w grube plastry , posypuję przyprawami jakie akurat mi pasują , obtaczam w mące i kładę na gorący olej - smażę na rumiano ).
Krok 6 - Halibut miodowo-musztardowy foto
7
Halibut doskonale nadaje się do przyrządzania we wszelkiego rodzaju marynatach .Jego białe delikatne mięso wspaniale chłonie smaki .
Krok 7 - Halibut miodowo-musztardowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 23.11.2013 17:38
inaczej jak zawsze
norweska20 23.11.2013 17:00
smakowita rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak