Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
oliwa 2-3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
ocet 1,5 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona na ciepło

Czerwoną kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Do garnka wlewamy 2-3 łyżki oliwy i wkładamy odcedzoną kapustę. Na koniec dodajemy sok z cytryny, ocet i cukier. Całość przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i mieszamy podgrzewając na wolnym ogniu. Tak przygotowaną czerwoną kapustę na ciepło podaję jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.11.2013 09:42
to zawsze pyszne
pierniczkowo 15.11.2013 10:58
bardzo lubię taką :)
Hanna5 15.11.2013 10:01
oj dawno nie jadłam , pyszne
fotoviderek 15.11.2013 08:19
Świetna do obiadu :)
Adamorek 14.11.2013 22:50
coś pysznego, zwłaszcza do pieczonej ryby i kaczki
juuusta 14.11.2013 22:27
Mniam lubię taka kapustkę
Cranberry 14.11.2013 21:43
Lubię taką
sanielcia 14.11.2013 21:32
taka kapustka smakuje najlepiej :)
joanna__s 14.11.2013 21:14
Dawno takiej pysznej kapusty nie jadłam, ale ciągle pamiętam jej smak. Jest pyszna.
Mysiunia 14.11.2013 21:03
uwielbiam taką kapustkę :)
maciek7 14.11.2013 20:48
przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak