Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z cebulą i jabłkami

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 80 dag
cebula 3 sztuki
jabłko 1,5 sztuki
mąka do obtoczenia
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z cebulą i jabłkami

Kroki postępowania

1
wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon. Kroimy na mniejsze awalki.
Krok 1 - wątróbka z cebulą i jabłkami foto
2
obtaczamy w mące.
Krok 2 - wątróbka z cebulą i jabłkami foto
3
rozgrzewamy na patelni olej, wykładamy wątróbkę i smażymy z 1 strony.
Krok 3 - wątróbka z cebulą i jabłkami foto
4
dodajemy posiekaną cebulę jak na zdjęciu.
Krok 4 - wątróbka z cebulą i jabłkami foto
5
solimy, przykrywamy,
Krok 5 - wątróbka z cebulą i jabłkami foto
6
wątrókę przekręcamy, wykładamy na wierzch opłukane pokrojone w mniejsze cząstki jabłka, przyprywamy i dusimy jeszcz kilka minut. Mieszamy.
Krok 6 - wątróbka z cebulą i jabłkami foto
7
smacznego.
Krok 7 - wątróbka z cebulą i jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 17.11.2013 19:54
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak