Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa zapiekanka w cieście francuskim

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 litra
cebula 6 sztuk
czosnek 3 ząbki
koper do smaku
margaryna 1/3 kostki
ciasto francuskie
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
ser żółty do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa zapiekanka w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
z ciasta francuskiego wycinamy kwadaty, około 1,5 cm wieksze niż miseczka.
Krok 1 - zupa cebulowa zapiekanka w cieście francuskim foto
2
Cebulę podsmażamy , pokdorjoną w piórka (obraną), dodajemy wyciśnięty czosnek i zalewamy bulionem.Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - zupa cebulowa zapiekanka w cieście francuskim foto
3
nastepnie przelewamy do miseczkek do zapiekania.
Krok 3 - zupa cebulowa zapiekanka w cieście francuskim foto
4
posypujemy startym serem i sklejamy ciastem.
Krok 4 - zupa cebulowa zapiekanka w cieście francuskim foto
5
zapiekamy w rozgrzanym piekarniku w tem 180 stopni.
Krok 5 - zupa cebulowa zapiekanka w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.11.2013 07:20
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak