Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z ciasta ptysiowego - Hiszpanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 5 dag
mąka krupczatka 15 dag
jaja 6 sztuk
rodzynki 10 -15 dag
olej do smażenia 1 litr
sól
cukier puder
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z ciasta ptysiowego - Hiszpanki

WYKONANIE:

Zagotować 1/4 l wody z tłuszczem i solą, zdjąć z ognia i wsypać mąkę, ucierać drewnianą pałką, ucierać tak długo aż ciasto będzie lśniące i będzie odchodzić od pałki i ścian garnka. Chwileczkę odczekać i podawać po jednym jajku, wyrabiać tak długo aż będzie elastyczne, dodać rodzynki. Rozgrzać olej i kłaść łyżką i smażyć na złoty kolor. Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem wymiesznym z cukrem waniliowym lub polukrować.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.03.2014 13:56
bardzo lubię tego typu pączki
Kejti 10.02.2014 12:16
Smaczne pączusie :-)
Stenka 09.02.2014 08:45
smaczne do kawki
gibli 05.02.2014 10:05
palce lizać:)
Malinka 23.01.2014 21:17
Wyglądają przepysznie!
gosia56 28.11.2013 16:40
super pączki
Róża1 28.11.2013 15:22
na pewno bardzo pyszne:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak